Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BOUTIQUE HOME - Ευάγγελος Μιχελής | interior designer

Κατηγορία Κατοικίες
Διαβάστηκε 1553 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

EMOTIONAL DECORATION in practice

Ως φανταστικός ταξιδιώτης, ο interior designer Ευάγγελος Μιχελής θα ήθελε να ζει σε boutique ξενοδοχεία γι΄ αυτό μετέτρεψε το σπίτι του σε χώρο που παραπέμπει σε πολυτελή σουίτα  Were he a fictional traveler, interior designer Evangelos Michelis, would love to live in boutique hotels; hence, he turned his home into a place reminiscent of a luxurious suite

Στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας του 1975, στου Ψυρρή, ένας βιοτεχνικός χώρος άλλαξε χρήση και μεταμορφώθηκε σε κατοικία. Διαμέρισμα, πολύχρωμο με ετερογενή σκηνικά, ο interior designer Ευάγγελος Μιχελής έστησε το σπίτι του ατελιέ με επιρροές από τα ταξίδια του.

Το βιομηχανικό ασανσέρ βαμμένο σε έντονο κόκκινο χρώμα, θυμίζει δωμάτιο αναμονής για τις επερχόμενες εκπλήξεις. Η πρώτη από αυτές βρίσκεται στην εξώπορτα του διαμερίσματος, όπου σε υποδέχεται μια μικρή ζούγκλα με τοιχογραφίες που φιλοτέχνήσε ο ίδιος σε ασπρόμαυρους χρωματισμούς. Στο εσωτερικό, ο βιοτεχνικός χώρος των 165 τ.μ. ήταν ενιαίος και χτισμένος με πλάκες Τσέλνερ, μια τεχνική χωρίς ενδιάμεσες κολώνες, κάτι που του έδωσε μεγάλη ελευθερία για να εφαρμόσει τις ιδέες του. Για να οριοθετήσει τους χώρους χωρίς να χάνουν την γενική ενιαία αίσθηση επινόησε διάφορα τρικ: χαμήλωσε σε επίμαχα σημεία την οροφή με γυψοσανίδες, δημιούργησε σκαλοπάτια και διαχωριστικά, επένδυσε τους τοίχους με ταπετσαρίες. Παράλληλα αντικατέστησε τα μικρά παράθυρα με μια τεράστια μπαλκονόπορτα 17μ. που αφήνει το αττικό φως να εισχωρήσει ανενόχλητο, και ταυτόχρονα το βλέμμα ανεμπόδιστο φτάνει από τον Πειραιά έως τη Σαλαμίνα και την θάλασσα του Σαρωνικού. Εσωτερικά, στην τραπεζαρία δεσπόζει μια custom τραπεζαρία σχεδιασμένη από το interior design studio vmichelis σε συνεργασία με την εταιρεία Κυρίτσης-χειροποίητο έπιπλο. Το ιδιαίτερο χρώμα της ταπετσαρίας στους τοίχους, της εταιρείας Pierre Frey, μοιάζει με μετάξι και ενισχύεται με το μαύρο χρώμα που έχει επιλεχθεί στην είσοδο και την οροφή.

 

Ο Ευάγγελος Μιχελής ασχολείται με την συναισθηματική διακόσμηση, μέσω της οποίας εκφράζεται ο συναισθηματικός κόσμος του κάθε πελάτη στους χώρους που δημιουργεί.

 

 Πίσω από τη ροζ κουρτίνα βρίσκεται η κουζίνα που παραπέμπει σε εργαστήριο. Τα dexion ράφια επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν σε κοινή θέα σκεύη και τρόφιμα, ενώ ο νεροχύτης ακουμπάει σε μια τοιχογραφία που θυμίζει νερά ξύλου.

Από την άλλη πλευρά της τραπεζαρίας βρίσκεται το καθιστικό όπου κυριαρχεί ένα έργο τέχνης του εικαστικού Νίκου Τσιαπάρα. Σε συνδυασμό με την ταπετσαρία της οροφής της εταιρείας Osborne & Little -που θυμίζει παλαιωμένα πλακάκιακαι τα μαξιλάρια του καναπέ της εταιρείας Designers Guild, δημιουργείται η αίσθηση ενός κήπου εξοχικού σπιτιού.

Ακριβώς πίσω από την μια πλευρά του καναπέ, γκρι αέρινες κουρτίνες χωρίζουν το καθιστικό από το master bedroom, με το κρεβάτι στραμμένο προς το σαλόνι ώστε να ενισχύεται η αίσθηση της σουίτας. Οι ντουλάπες της κρεβατοκάμαρας, επενδυμένες με ταπετσαρία του οίκου Elitis και διάφορα έθνικ στοιχεία έχουν ασιατικές επιρροές.

Το guest WC έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το feng sui, για αυτό επιλέχθηκαν οι αποχρώσεις της βασιλικής ώχρας.

Στο γραφείο, που είναι ο μόνος χώρος που αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο, συνδυάστηκαν στοιχεία από ασιατικά τοπία φιλτραρισμένα από μια σύγχρονη αισθητική προσέγγιση, που αντιπαραθέτουν μια ουτοπική πόλη με το αστικό τοπίο της Αθήνας. Η βεράντα των 35 τ.μ. στρώθηκε με πλακάκι που παραπέμπει σε διαμερίσματα της δεκαετίας του 1960. Στην άκρη της βεράντας μια υπαίθρια ντουζιέρα που περιβάλλεται από μπαμπού, εμπνευσμένη από τα ταξίδια του στη Ταϊλάνδη. Ο στόχος ήταν να θυμίζει αυλή τους καλοκαιρινούς μήνες.

 


On the 5th floor of a 1975 block of flats, in Psirri, a former artisanal space was transformed into a residence; a colorful apartment-atelier with heterogenous elements, influenced by the interior designer Evangelos Michelis’s travels. An industrial lift painted red resembles a waiting room for the upcoming surprises, the first of which is at the front door of the apartment, where a small jungle with frescoes painted by the designer in black and white colors, greets the visitors. On the inside, the 165m2 artisan open space was built using Zoellner slabs, a technique that does not use interstitial columns, which offered the artist the freedom to apply his ideas. In order to define the areas, without losing the feeling of an open space, he came up with several tricks; he lowered the ceiling in key places using plasterboards, he created steps and partitions and he hung up wallpaper. Meanwhile, he replaced small windows with a huge 17m French door that lets in the attica light and offers an unobstructed view of Piraeus, Salamina and the Saronic Gulf.

A custom-made dining table, which has been designed by the Interior Design Studio VMichelis in partnership with the KyritsisHandmade Firniture Company, dominates the dining room. The distinct color of the wallpaper by Pierre Frey looks like silk and is accentuated by the black color of the entrance and ceiling.

On the other side of the pink curtain you can find the kitchen that looks like a workshop. Dexion shelves store cookware and food in plain sight, while the sink is flat with a woodgrain-like fresco.

On the other side of the dining room you can see the living room where an artwork by artist Nikos Tsiaparas dominates the space. Along with the ceiling wallpaper by Osborn & Little – that looks like vintage tilesand the Designers Guild sofa cushions, the artwork creates the feeling of being in a summer house garden.

 

Evangelos Michelis is concerned with emotional decoration, creating places that express the emotional world of each client

 

Behind the sofa, grey, airy curtains separate the living room from the master bedroom. The bed is facing the living room, adding to the feeling of living in a suite. The closets in the bedroom, lined by Elitis House wallpaper and various ethnic elements, have Asiatic influences and other ethnic elements.

The guest WC has been designed according to Feng Shui; thus, it is painted ochre. Asiatic landscape elements approached through a modern aesthetic juxtapose a utopian city with the urban landscape of Athens in the office room, which is the only independent room in the house. The 35m2 balcony was tiled, looking like a 1960’s apartment. On the side of the balcony, you can find an outdoor shower enclosed by bamboo, inspired by his travels to Thailand. The aim was to make the balcony look like a yard during summer.

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ:
Evangelos Michelis www.vmichelis.com
ΥΦΑΣΜΑΤΑ-ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ:
sylloges www.sylloges.gr
PHOTO: Pantelis Konsolakis www.pikon.gr