Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PREVERE ALL DAY Cafe Bar

Κατηγορία Restaurant & Bars
Διαβάστηκε 861 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το Prevere cafe bar στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, στην πόλη της Πρέβεζας. Η ανακατασκευή ανακαίνιση του χώρου πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στο κτίριο και στο παραλιακό αστικό τοπίο αλλά και ταυτόχρονα με μια δημιουργική διάθεση, ώστε να εξυπηρετήσει στο μέγιστο τις ανάγκες του χώρου. Οι επιλογές της σχεδιαστικής πρότασης αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο λειτουργικό περιβάλλον, σε ένα «παιχνίδι» εναλλαγής εσωτερικού εξωτερικού χώρου, εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. 

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: G2 Lab | Architecture Design Γιώργος Ευθυμιάδης, Γιάννης Ευθυμιάδης g2lab.gr PHOTO: Δημήτρης Σπύρου dimitris_spyrou FLOORS | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΙΧΩΝ: Rountos wooden floors www.rountos.gr ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Luminart Αντωνιάδης www.luminart.gr ΈΠΙΠΛΑ: Almeco www.almeco.gr ΥΦΑΣΜΑΤΑ: Kallergis www.kallergisinteriors.gr

 

H κεντρική ιδέα ήταν η δημιουργία δύο διακριτών «πυρήνων» με συνέχεια στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, αλλά και η εναλλαγή διαφορετικών επιπέδων, σηματοδοτώντας νέες «ζώνες» χρήσεις μέσα στο κατάστημα. Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης αποτελούν τα υλικά που επιλέχθηκαν, δημιουργώντας μια παλέτα με βασικά χαρακτηριστικά τις φυσικές υφές, όπως το ξύλο, η τριχιά, η ψάθα που παραπέμπουν στο ελληνικό μεσογειακό τοπίο. Τα παραπάνω υλικά συνδυάστηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος υψηλής αισθητικής, με bohem αναφορές, εναρμονισμένος πλήρως με το παραλιακό αστικό τοπίο στο οποίο βρίσκεται. Όλα τα νέα στοιχεία αναδεικνύονται μέσω των κατάλληλων επιλογών φωτισμού που συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σχεδιαστική πρόταση. Κυρίαρχο στοιχείο του φωτισμού αποτελούν τα καλάθια από σχοινί που κρεμάστηκαν στις οροφές, τα οποία σε συνδυασμό με τις τριχιές αλλά και την κατάλληλη χρήση του κρυφού φωτισμού, οδηγούν σε ένα ιδιαίτερο ¨παιχνίδι¨ αντανακλάσεων του φωτός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Τα γήινα ουδέτερα χρώματα και οι φυσικές υφές των υλικών έρχονται σε αρμονική αντίθεση με τους έντονους χρωματικούς τόνους που επιλέγονται σημειακά, με κυρίαρχο το πράσινο χρώμα, προσδίδοντας ζωντάνια αλλά και ισορροπία στην γενική αίσθηση του χώρου.


Prevere cafe bar, located in the coastal front of Preveza, a total area of 555 square meters, is a part of a neoclassical two-storey building and one of the most popular places in the city. The reconstruction-renovation of the place was made respecting the original signature of the place and the coastal urban environment, seeking, at the same time, for the solution best suited to satisfying the needs of the store. The overall design proposal is intended to create an operating environment with several modern concepts, unifying the inner with the outer space, combining the inward with the outward technology.

The components have been put together in such a way as to be ultimately resulted in a highly aesthetic place with bohemian ideas

The central idea is the creation of two distinct cores, yet fol lowing the architectural continuous flow of design, connecting the internal with the external part of the place, and the constant rotation of the foyers, leading to a new usage of the store zones The selected materials for this construction is an inseparable component in the architectural composition, a mixture of natural materials like wood, rope and straw, reminding us of the Mediterranean-style landscape. The components mentioned above have been put together in such a way as to be ultimately resulted in a highly aesthetic place with bohemian ideas totally harmonised with the coastal urban area in which it is located. Every newly added part is brought out admirably via the appropriate lighting options that complement and finalize the design proposal. The dominant elements of the lighting are the rope baskets hanging from the ceiling which, in conjunction with the concealed lighting technique, lead to a reflecting light game throughout the day and night, developing new decorative motifs and details The earth colours and the natural materials are in a collaborating conflict with the intense colour spots where green is predominant (new bar area, couches, chairs), introducing an overall effect of vividness and balance.