Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 804
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Valeni Boutique Hotel

Κατηγορία Hotels
Διαβάστηκε 3066 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Λουσμένο στο μπλε του ελληνικού ουρανού και στο πράσινο του βουνού του Πηλίου, το Valeni Boutique Hotel στην Πορταριά, μοιάζει σαν να βυθίζεται νωχελικά στη ζεστή αγκαλιά του Παγασητικού κόλπου

 

AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Δημήτρης Φιλιππιτζής, / www.philippitzis.gr

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: STONEHOME

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Γιαννέλος

 

Tο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Hotel Valeni, εμβαδού 1.300 τ.μ. βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού Πορταριάς και εφάπτεται με την Εθνική οδό 'κυκλώματος" Πηλίου.

Αρχικά, στο οικόπεδο προϋπήρχαν τέσσερις ανεξάρτητες εξοχικές κατοικίες, στις οποίες απαιτήθηκαν προσθήκες και μεταβολές, προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχειακή μονάδα που να πληροί όλες τις σύγχρονες λειτουργικές προϋποθέσεις. Στο δεσμευτικό καμβά των τεσσάρων προϋπαρχουσών κατοικιών και στην απαίτηση για ενιαίο λειτουργικά και αισθητικά ξενοδοχειακό συγκρότημα δημιουργήθηκε μια νέα “γειτονιά” φιλοξενίας αφομοιώνοντας τα διαφορετικά κτίσματα.

 

Σε επίπεδο σύνθεσης, οι καμπύλοι πέτρινοι τοίχοι στο πρώτο επίπεδο δένουν τα συμβατικότερα, προϋπάρχοντα ορθογωνικά κτίρια, ενώ η πρωτογενής κατασκευαστική απλότητα και η ήπια μετάβαση από το εσωτερικό στο εξωτερικό, από το κτισμένο στη φύση, διαμορφώνουν μια άλλη σχέση με το τοπίο. Η είσοδος στο ξενοδοχείο γίνεται στη χαμηλότερη στάθμη του οικοπέδου, με αποτέλεσμα οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής, το καθιστικό - bar και το εστιατόριο να έχουν απεριόριστη θέα προς το Βόλο και το Πήλιο (Μακρυνίτσα). Τα κτίρια ενώνονται υπόσκαφα ώστε να φιλοξενήσουν το χώρο του spa, την εσωτερική πισίνα, το γυμναστήριο, τα αποδυτήρια και τους υπόλοιπους βοηθητικούς χώρους. Στα ανώτερα επίπεδα των κτιρίων στεγάζονται τα υπνοδωμάτια.


Τα υφιστάμενα κτίρια και οι προσθήκες είναι κατασκευασμένα από φέροντα σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος, με εξαίρεση το νέο όγκο όπου στεγάζονται οι κοινόχρηστες λειτουργίες, ο οποίος είναι εξ ολοκλήρου πέτρινος με ξύλινη αυτοφερόμενη στέγη εμφανή εσωτερικά. Τα τμήματα που προστέθηκαν έχουν επενδυθεί με πέτρα αρμολογημένη με “kourasanit”, έτσι ώστε να διασπαστεί ο όγκος και να είναι διακριτές οι προσθήκες. Οι στέγες επικαλύπτονται με πλάκες Πηλίου και τα κουφώματα είναι ξύλινα.

 

Τα επιχρίσματα στο spa, στην πισίνα, στα τοίχους και στα μπάνια, έχουν τελική στρώση από ειδικό έγχρωμο κονίαμα επάλειψης ”kourasanit”. Ολόσωμα μάρμαρα χρησιμοποιούνται στις ποδιές των ανοιγμάτων και στα στηθαία των υπαίθριων χώρων. Τα φυσικά υλικά, η πέτρα, το μάρμαρο και το ξύλο χρησιμοποιούνται στο σύνολο του συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα φιλόξενο χώρο που συνδιαλέγεται με το τοπίο αρμονικά, συνδυάζοντας έντεχνα παραδοσιακά στοιχεία με νέες  τεχνολογίες.

Το πράσινο του βουνού και το μπλε του ουρανού σας υπόσχεται να περάσετε αξέχαστες μέρες και νύχτες σ’ έναν χώρο μοναδικό, με απόλυτη αρμονία, ισορροπία και ζεστασιά, αλλά και ανέσεις υψηλού επιπέδου

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική δανείζει στη σύγχρονη ζωή, τους “συμβολισμούς” της και την βαρύτητα της “διαχρονικής της ύπαρξης”. Ρευστές εσωτερικές στοές συνδέουν τα υπάρχοντα κτίσματα δημιουργώντας ένα ιδανικό εικαστικό φόντο, περάσματα που αναδεικνύουν την πλαστικότητα του χώρου, αγγίζοντας την κλίμακα του “οικείου”.

Μια ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμένη  με τεχνολογική υποδομή και υποστήριξη αερισμού, φωτισμού και ηχομόνωσης για την απόλυτη “άνεση” φιλοξενίας. Ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μάρτυρας της αισθητικής “συνενοχής” όλων των καλών τεχνών και της πνευματικής “συμμετοχής” όλων των τεχνιτών. Μια πρόκληση για μια νέα “χωρική” εμπειρία που σημειακά εμπλουτίζεται με επιτηδευμένες γλυπτικές μορφές καθώς και με μια σειρά από έργα σύγχρονων εικαστικών.

 

 

 

http://www.valeni.gr/